De Kwartton SW Handicap

Deze handicap is gebaseerd op de SW handicap welke wordt ondersteund door het Watersport Verbond, vele verenigingen maken nu inmiddels gebruik van de SW handicap factor. Het SW systeem wordt onderhouden door Sail Support.

De eerste Dutch Quarter Ton Cup (DQTC) werd georganiseerd in 2013 en werd verzeild onder een speciale 1/4 ton handicap: een mix tussen ORC en SW. Na een aantal jaren onder ORC gevaren te hebben is het besluit genomen om ook de SW-handicap te hanteren om laagdrempelig in te kunnen stappen. De gemeten 1/4 tonners voeren met ongemeten 1/4 tonners in een startgroep en er werden twee klassementen bijgehouden. De winnaar van het ORC klassement won uiteindelijk de DQTC overall. Eind november is het besluit genomen om in 2019 wederom twee handicaps te gebruiken. Van alle ORC-gemeten 1/4 tonners is ook een SW-handicap bekend, of die kan door Sail Support worden berekend. Naast het ORC klassement wordt in 2019 ook een SW-klassement bijgehouden met daarin ook de ORC-gemeten boten. Dit om om zoveel mogelijk Kwarttonners in een wedstrijd aan de start te krijgen.

We hopen zo om meer boten aan de start te krijgen! Meer informatie over de revival van de 1/4 tonners en de DQTC is te vinden op www.kwarttonzeilers.nl

Let op! de SW handicap factoren kunnen jaarlijks worden aangepast

De winnaar van een wedstrijd is diegene met de korste gecorrigeerde zeiltijd.

In formule form: Gecorrigeerde zeiltijd = gezeilde tijd in sec / SW handicap

Introductie SW handicap. Introductie SW handicap

Om voor iedereen een handicap te berekenen moet het SW aanvraagformulier worden ingevuld : SW aanvraag formulier

Kijk voor meer uitleg over de SW handicap. Uitleg SW handicap

Voor meer uitleg over de afkortingen in het SW formulier. Uitleg afkortingen

Toegepaste handicap SW handicap correctie factoren: Handicap correctie factoren

Excel overzicht van alle SW factoren downloaden:SW handicap factoren

Voor meer informatie over de SW handicapp ga naar de website van Sail Support